Ursitoare

Organizare evenimente, Petreceri pentru copii cu zanele ursitoare

Despre zanele ursitoare

Ursitoarele sunt spirite fantastice, fiinte care pot fi uneori bune sau rele.
Multa lume crede ca aceste creaturi mitice traiesc undeva intre cer si pamant.

Aceste zane apar in multe forme si se regasesc aproape in toate culturile. Multi cred ca sunt aici pe pamant, altii cred ca aceste creaturi mistice cu puteri magice sunt uneori aproape de noi. Folclorul are multe definitii pentru acestea, iar termenul de zana, ursitoare in cazul nostru este cel mai popular nume dat acestor creaturi si este folosit uneori pentru a descrie orice creatura magica de poveste. Daca ne gandim la zane ca fiind niste creaturi de poveste, numele de ursitoare il folosim pentru fiinte asemanatoare omului dar cu puteri magice.

Ne putem gandi la zane ca la niste creaturi mici, feminine, foarte delicate, imbracate in haine albe sau in culori vii care traiesc in lumea basmelor. Ele reusesc sa se implice in viata omului, dar intotdeauna cu intentii bune.

Credinta in zane a fost pentru prima oara cunoscuta si se bazeaza pe povestile din folclorul europei de est. Ele sunt deseori identificate cu o varietate de fiinte din alte mitologii. Aceste zane, impreuna cu elfi, sirene, spiridusi si multe alte creaturi din folclor sunt fiinte supranaturale inzestrate cu puterile magiei si ale farmecelor.

Literatura din toata lumea are povesti despre relatiile dintre zane si oameni. Credinta in aceste creaturi mitologice pare sa provina inca din cele mai vechi timpuri fiind urmarite atat in traditia scrisa dar si orala, iar astazi reprezentarile lor, in special in cartile pentru copii se bazeaza in mare masura pe traditia din folclorul vechi.