Ursitoare

Organizare evenimente, Petreceri pentru copii cu zanele ursitoare

Zana maseluta

Zana maseluta este o zana foarte buna care interactioneaza cu noi oamenii.

Este reala zana maseluta?
Intrebati orice copil care gaseste un cadou sub perna sa, in schimbul unui dintisor!

Legenda ne spune ca zana maseluta este o creatura magica care schimba dintisorii de lapte ai copiilor pe banuti sau pe cadouri. Copilul isi pune dintisorul pierdut sub perna si odata adormit magia incepe! Zana maseluta apare in noapte si inlocuieste dintele cu comoara ei. Uneori ea va lasa in urma sa o dara de praf de zane.

Dar ce legatura are de a face aceasta cu intrebarea noastra: “Este reala zana maseluta?”
Sa ne uitam la originea legendei zanei maselute. Cu mult timp in urma, multe societati vedeau pierderea dintilor ca pe un ritual de trecere. Daca stam sa ne gandim mai bine, pierderea dintisorilor de lapte si inlocuirea acestora cu dinti permanenti transforma sugarul intr-un tanar copil.

Superstitiile au inceput sa apara in preajma acestor repere. Pe vremea cand vrajitoarele s-au gandit sa arunce vraji si blesteme asupra sufletelor increzatoare folosind suvite de par, unghii sau dinti. Oamenii au decis atunci ca eliminarea adecvata a dintilor ar trebui sa fie o prioritate majora! Si astfel a aparut legenda zanei maseluta, in concordanta cu istoria prezenta a zanei maseluta cum o stim, ca fiind o creatura magica care schimba dintii pierduti ai bebelusilor cu bani sau cu un mic cadou.

Zana maseluta